Turun kirjamessut ovat täällä / Turku Book Fair is here

kuva/photo: Turun messukeskus

(Briefly in English: Turku Book Fair is one of my favorite events. Three days books, authors and such, and this year the theme is theatre. What a jackpot.)

Joka syksy se yllättää. Turun kirjamessut. Mutta täällä se taas on. Olen itse osallistumassa tänä vuonna vain yhtenä päivänä, eli lauantaina, sillä työ ja kirjoituskiireet asettuvat tänä vuonna etusijalle (kyllä harmittaa olla aikuinen), mutta myös perjantaina ja sunnuntaina näytti olevan paljon hyvää ohjelmaa.

Tänä vuonna yhtenä teemana on teatteri, mikä osuu meikäläiselle kuin sulka mustepulloon. Teatteri-teeman ansiosta olen myös kolmatta kertaa peräkkäin messuilla esiintyjänä. Tänä vuonna vedän moderaattorin roolissa kulttuuri- ja teatteribloggaajien paneelin. Koska paneelimme on jo heti aamusta, pääsin kokoamaan messulukujärjestyksen itselleni koko päiväksi. Onnistuin jopa jättämään ohjelmanumeroiden väliin tilaa messuosastojen kiertelylle.

Fridan kirjamessulukkari 2019:

Teatteri- ja kulttuuribloggaajien teatterikeskustelu

10.20–11.00 | Jukola

Teatteri- ja kulttuuribloggaajat Katri Leikola (Paljon melua teatterista), Pasi Puranen (Pessin ja Illusian luona), Simo Sahlman (Lukupino) sekä Siiri Liitiä (Musikaalimatkassa ja Theatrically speaking) keskustelevat teatterista ja siitä kirjoittamisesta. Moderaattori teatterikriitikko Frida Maria Pessi.

Tarinan kohtalo

12.20–12.50 | Onerva

Tarina on elämys! Miten tekstiksi kirjoitettujen tarinoiden kokemuksellisuutta voisi kasvattaa? Äänikirja- ja elokuvamaailmaa tuntevat kirjailijat Kari Välimäki ja S.A. Hakkarainen keskustelevat. Haastattelija O.E. Lönnberg. Ohjelmatuottaja: Osuuskumma-kustannus.

ÄÄNIKIRJAN ASEMA – HORJUTTAAKO SE JO PERINTEISTÄ PAINETTUA KIRJAA?

12.50–13.15 | Onerva

Kirjahitti Auschwitzin tatuoija on myynyt viisi kertaa enemmän äänikirjana kuin painettuna. Bookbeatin Suomen johtaja Sari Forsström ja Nora Varjama keskustelevat äänikirjojen uusista mahdollisuuksista Auschwitzin tatuoijan kautta. Ohjelmatuottaja: Aula & Co.

NÄYTELMÄ KIRJALLISUUDEN LAJINA JA DRAMATURGIN TYÖNKUVA

13.40–14.20 | Kuisti, B-halli

Kansallisteatterin dramaturgi Minna Leino ja Turun kaupunginteatterin dramaturgi Satu Rasila. Haastattelijana Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho. Ohjelmatuottaja: Suomen Kansallisteatteri.

KIRJAILIJA JA HÄNEN KUSTANTAJANSA

14.45–15.25 | Auditorio

Millainen on kirjailijan ja hänen kustantajansa välinen yhteistyösuhde? Keskustelemassa Patjim Statovci (Otava), Matti Rönkä (Gummerus) ja Tuomas Kyrö (WSOY). Moderaattori kustantaja Anna-Riikka Carlson (WSOY). Ohjelmatuottaja: Suomen Kustannusyhdistys.

THE 24 HOURS PLAY –TYÖRYHMÄ ESITTÄÄ: NÄYTELMÄN ENSI-ILTA!

16.20–17.00 | Auditorio

Tervetuloa seuraamaan Kirjamessuilla 24 tunnissa luodun näytelmän ensiesitystä! Lavalla näytelmän kirjoittaja Satu Rasila, ohjaaja Tove Appelgren, säveltäjä Jussi Vahvaselkä ja näyttelijät Jukka Aaltonen, Ella Lahdenmäki, Ulla Reinikainen ja Jerry Wahlforss. Mukana myös Suomen The 24 Hour Plays -konseptin asiantuntija Angelika Meusel Rakastajat teatterista Porista. Yleisölle avoin harjoitus järjestetään Messukeskuksen D-hallissa lauantaina 5.10. klo 13.00. Ohjelmatuottaja: Turun kaupunginteatteri, Åbo Svenska Teater ja Linnateatteri.

LYHYTTÄ – JA HELPPOA?

17.20–17.50 | Kallas

Kotimainen novelli elää uutta tulemistaan, mutta haasteitakin riittää. Voisiko novelli olla vastaus somen täyttämään lyhytkestoiseen lukemiseen? Keskustelijoina kirjailijat Matti Vilkki, Karoliina Heinola (Aarni) ja kustannustoimittaja J.S. Meresmaa (Osuuskumma). Moderaattorina kustantaja Pasi Luhtaniemi.

Katso koko ohjelma Turun kirjamessujen sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.